Využijte náš věrnostní program a získejte automaticky slevy! Díky registraci se můžete dostat mezi VIP zákazníky!

Zapomenutý revír

"Podobně jako milou sezónu, jsem i letošní jaro a brzké léto strávil krátkými vycházkami na schovanou malou lokalitu, kde jeden rybář narazí na druhého zřídka. Podobných vod je dnes opravdu velmi málo, o to více jsem si vážil času, který jsem zde trávil.

Revír je poměrně malý mělký, i přesto bylo znatelné, že se s postupným prohříváním vody rybí obsádka přesunula do nejmělčích partií. Neodkladným pomocníkem při vyhledávání ryb mi byly brýle Fortis, které dělají celý proces o poznání snadnější.

V průběhu krátkých vycházek jsem nepoužíval velké množství krmení. Používal jsem především drobný partikl. Jednalo se o mix konopného semínka a tygřího ořechu. Tygří ořech jsem do mixu přidával celý i drcený. Důvodů pro použití tohoto mixu bylo několik. Místní kapři se z velké časti živí přirozenou potravou ve formě larev hmyzu a škeblí. Křupavý partikl z části tuto přirozenou potravu imituje. Díky drobným částicím partiklu se také kapři na lovném místě zdržují déle. Do zvoleného partiklového mixu jsem přidával malé 4 mm Amino Liver pelety. Protože jsou pelety opravdu malé, přidával jsem je těsně před vhozením do vody, aby neabsorbovaly tekutinu z partiklu a zbytečně brzy nezměkly.

Voda byla zjara čistá a také protože jsem lovil v příbřežních partiích jsem na lovná místa dobře viděl. V případě, kdy bylo místo zanešené zetlelých listím a větvemi jsem použil malé FlatPear in-line olůvko o hmotnosti 57 g, v případě, že bylo místo tvrdé přišla na řadu vyšší hmotnost. Návazec byl tvořený ztuženou šňůrkou Jekyll a háčkem TCF A1 HeavyCarp vel. 4. Nedílnou součástí bylo plastické olůvko, které plnilo funkci zátěže při lovu na plovoucí nástrahu a také pomohlo lépe vytočit háček. Délku návazce jsem upravoval podle podkladu dna, na kterém jsem zrovna lovil. Jako nástraha dokonale sloužila malá kulička Reflex pop up, která díky dipování v esenci Squid&Octopus nebyla vizuálně nápadná a lépe korespondovala s okolní dávkou krmení, ale pachově byla o dost výraznější.

Za dobu krátkých vycházek se mi podařilo ulovit několik velmi starých šupináčů, kteří jsou obyvateli tohoto malého revíru bez pochyby několik desetiletí. Obsádku samozřejmě tvoří i mladší ryby, které jsem po ulovení většinou hned z podběráku vypustil zpět, výjimkou bylo několik zajímavých lysců.

 

S pozdravem

Kosvi"